FAQ
Hoe kan ik een knuffelsessie boeken bij KnuffelPunt?
Vul het aanvraagformulier in en ik neem contact met je op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. Daarin bekijken we samen of een knuffelsessie iets voor jou zou kunnen zijn. Zo ja, dan zoeken we een geschikt moment uit en leggen we de afspraak vast. Je krijgt daarvan een bevestigingsmail met de bankgegevens. Je afspraak is definitief nadat je je bijdrage overgeschreven hebt.
Hoe en wanneer geef ik mijn bijdrage voor de sessie?
Dat gebeurt het liefst enkele dagen op voorhand via overschrijving. De nodige gegevens krijg je doorgemaild na je intakegesprek. Kan je niet op tijd overschrijven, regel je bijdrage dan cash of met payconiq aan het begin van de sessie.
Kan ik mijn afspraak verzetten of annuleren?
Ja, dat kan tot 48 uur voor de voorziene sessie per telefoon, sms of mail. Bij annulatie krijg je je bijdrage dan teruggestort. Als je annuleert binnen de 48 uur voor de afspraak, dan kan je je bijdrage niet terugkrijgen.
Wanneer gaan de knuffelsessies door?
Knuffelsessies worden liefst ‘s avonds of in het weekend gepland. Maar ben je enkel overdag tijdens de week vrij, dan is dat ook mogelijk.
Hoe lang duurt een knuffelsessie?
Jouw allereerste sessie bij KnuffelPunt duurt anderhalf uur. Het eerste half uurtje overlopen we samen de komende sessie. Nadien begint de eigenlijke knuffelsessie die dan ongeveer een uur duurt. Als je later terugkomt voor een volgende sessie, valt het inleidend gesprek weg en nemen we een uur de tijd voor de sessie. Een langere knuffelsessie (2 of meerdere uren) kan ook als je dat graag wil.
Hoe verloopt de knuffelsessie?
Je wordt warm ontvangen en krijgt de gelegenheid je nog even op te frissen, om te kleden of naar het toilet te gaan indien nodig. We zetten eventueel wat muziek op en praten nu samen over wat je aangenaam vindt en hoe je aangeraakt wil worden. Zo leren we elkaar een beetje kennen en bouwen we de knuffelsessie zachtjes aan op. De hele sessie door zoeken we posities op die we beiden aangenaam en comfortabel vinden. Ik vraag regelmatig naar je welzijn en comfort.
Zijn er regels waar ik me aan moet houden?
Op deze pagina vind je meer details over de huisregels.
Waarom zou ik iets moeten bijdragen voor knuffels? Knuffelen zou toch gratis moeten zijn voor iedereen?
Niet iedereen heeft een partner of vrienden waarmee hij of zij voldoende kan knuffelen. Je draagt ook niet zozeer bij voor de knuffels op zich, maar wel voor de tijd die ik in je investeer. Een professionele knuffelsessie verschilt ook van een knuffel van vrienden of je partner. In een professionele sessie wordt steeds geïnformeerd naar je welzijn. Je ontdekt er wat je aangenaam vindt en je krijgt de ruimte om je eigen grenzen aan te geven. Je geniet er van de aanrakingen zonder dat iemand iets van je verwacht. En je laat je emoties er gewoon zijn zonder dat iemand over je oordeelt. Professionele knuffelsessies duren ook langer dan een gewone knuffel van een vriend, waardoor de sessies een groter ontspannend effect hebben.
Voor wie zijn de knuffelsessies bedoeld?
Voor alle volwassenen die nood hebben aan niet-seksueel lichamelijk contact, aandacht, affectie, genegenheid, een rustmoment of een luisterend oor.
Waarom zou ik met een vreemde knuffelen?
Misschien heb je geen toegang tot fysiek contact met naasten. Of misschien leiden knuffels in je relatie altijd tot seks en wil je ook eens de voordelen van aanrakingen ervaren zonder dat er een seksuele prestatie van je verwacht wordt. Of misschien is het wel makkelijker om je emotioneel open te stellen bij iemand die niet te dicht bij je staat en niet over je oordeelt.
Kan ik ook een sessie boeken als ik een kennis, vriend, collega van je ben?
Het is moeilijk de intieme, doch strikt professionele relatie tijdens de sessies en onze relatie als kennissen, vrienden of collega’s duidelijk gescheiden te houden. Daarom vind ik het moeilijk vrienden, kennissen en collega’s als klant te aanvaarden. Afhankelijk van hoe onze relatie is, en hoe vaak we elkaar zien, is het eventueel toch mogelijk. Ik bekijk en beslis dit persoon tot persoon. Laat het me in ieder geval weten als je graag een knuffelsessie wil. Want ik kan je indien gewenst ook doorverwijzen naar een collega.
Mag ik nog iemand meebrengen naar de sessie?
Nee, de sessies zijn individueel.
Welke kledij moet ik aandoen?
Draag comfortabele kledij. Stretchstoffen zijn ideaal. Dat kan een jogging zijn bijvoorbeeld. Of een T-shirt en een comfortabele broek. Of zelfs een pyjama. Wel steeds met ondergoed. Je kan je indien nodig voor de sessie omkleden in de badkamer.
Kan ik seks hebben tijdens de sessie?
Nee, onder geen enkele voorwaarde. Alle knuffelsessies zijn vriendschappelijk, niet-seksueel en niet-erotisch. We houden onze kleding dus aan gedurende de hele sessie en lichaamszones die normaal bedekt zijn met ondergoed worden niet aangeraakt. Seks is een heel natuurlijke, menselijke behoefte, maar het is niet wat KnuffelPunt aanbiedt. Als je graag seks wil, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden voor jou. Ik verwijs je graag door.
Ik weet wel dat de knuffelsessies bij KnuffelPunt niet-seksueel zijn, maar wat als ik ongewild toch opgewonden geraak tijdens een knuffelsessie?
Dat kan gebeuren en het is een heel normale fysiologische reactie. Je hoeft je nergens voor te schamen. Er wordt echter niet op ingegaan, want dat is niet de bedoeling van de sessies. We kunnen samen een andere positie bedenken, een kleine pauze inlassen of een andere manier vinden om de aandacht af te leiden en terug te keren naar de ontspannende en vriendschappelijke aanrakingen.
Wordt er tijdens de knuffelsessie gepraat?
Een knuffelsessie is geen gesprekstherapie. Wel wordt er af en toe gepraat over wat jij wil doen en over je welzijn tijdens de sessie. Verder kan je je verhaal kwijt als je dat wil, maar je mag ook zwijgend genieten van de aanrakingen.
Wat moet ik doen als ik emotioneel word?
De innige aanrakingen kunnen er soms voor zorgen dat er emoties loskomen. Dat is heel normaal. Die emoties mogen er gewoon zijn. Laat ze hun gang maar gaan en maak je er verder niet al te druk over. Het is heel goed voor je gezondheid om je emoties te beleven en niet op te kroppen. Je mag over je emoties vertellen, maar dat hoeft niet. Als je daar behoefte aan hebt, kunnen we een kleine pauze inlassen. Of ik kan je blijven vasthouden terwijl de emoties loskomen. We doen het zoals jij wil.
Wat moet ik doen als ik me oncomfortabel voel?
Geef dat zeker altijd aan. Als je je lichamelijk niet comfortabel voelt, pijn hebt of je in een ongemakkelijke positie bevindt zoeken we samen naar een comfortabeler alternatief. Als je je mentaal ongemakkelijk voelt bij een bepaalde aanraking, zeg dat dan zeker ook en dan zoeken we iets waarbij je je wel goed voelt. Zelfs wanneer je eerst ingestemd hebt met een bepaalde aanraking of knuffelpositie, maar ze bevalt je toch niet, dan kan je natuurlijk steeds van gedachten veranderen. Wanneer je in een oncomfortabele situatie zou blijven hangen, is dat eigenlijk een stresssituatie en dan zal de knuffelsessie zijn doel missen. Ik zal regelmatig naar je welzijn informeren en zal zelf ook aangeven wanneer het voor mezelf oncomfortabel is. Dat maakt het voor jou ook gemakkelijker om je grenzen aan te geven.